Kik nevezhetnek a Szerethető Munkahelyek Díjra?

A versenyen minden mikro-, kis-, közép- és nagyvállalat nevezhet iparágtól, cégmérettől és lokációtól függetlenül. 150 KKV, 50 nagyvállalat és 30 romániai munkahely kapja meg a díjat 2023-ben. A DreamJobs hitvallása az, hogy minden munkahely álommunkahely valakinek, ezért portálunkon teret adunk arra, hogy ezt a cégek meg is mutathassák. Minden cég másért és másért szerethető, akár sikeres időszakban van, akár épp nehézségekkel küzd, de összetart mögötte a csapat. Így minden cégnek esélye van arra, hogy elnyerje a díjat.

Ingyenes a nevezés?

Igen, teljesen ingyenes, nincs rejtett költség! A DreamJobsnál azt szeretnénk, ha minél többen megismernék, milyen jó munkahelyek vannak 2023-ben is. Minél több emberrel tudatni szeretnénk, hogy ezeket a munkahelyeket miért szeretik az ott dolgozók, milyen az élet náluk.

De miért éri ez meg a DreamJobsnak?

Szeretnénk, ha minél több cég gondolkodna el azon, miért is jó náluk dolgozni, majd tenné ezt minél tudatosabbá és mutatná meg büszkén a DreamJobson. Itt minden cég kompakt formában és hatékonyan tud betekintést adni a színfalak mögé. Fontos ez a munkavállalóknak, hiszen így könnyebben el tudja dönteni, vajon hosszú távon is jól érezné-e magát a cégnél. De fontos ez a HR-eseknek is, akik így átfogó képet kaphatnak a piacról. A kezdeményezésünket ma már számos támogató partner is segíti, így a verseny továbbra is ingyenes maradhat.

És miért éri ez meg a cégeknek?

Már a céges bemutatkozó, employer branding oldal készítése is olyan folyamat, aminek eredménye nemcsak a csapatod büszkeségfala lesz, de akár a nagyobb csapatkohézió is. A Szerethető Munkahelyek során minden nevező cég felkerül a nevezők listájára és publicitást kap. Így még többen láthatják, milyen nálatok dolgozni. Ez nagy lökést adhat akkor, ha új embert akarsz felvenni, de ahhoz is, hogy a terméked/szolgáltatásod minél többen ismerjék - akár a vásárlóid, akár a potenciális üzleti partnereid. A díjazott Szerethető Munkahelyek elhelyezhetik a díj badge-ét a céges profiloldalukon és az álláshirdetésekben is, de más kommunikációjukban is megjeleníthetik az elismerést. A TOP 200 cég közül a szakmai zsűri különdíjakat oszt ki több kategóriában, ami nemcsak egyszeri elismerést jelenthet, de akár hosszabb távú szakmai kapcsolatokat is eredményezhet.

Nem az a legjobb munkahely, ahol a legtöbbet fizetnek?

Kutatások alapján hosszú távon nem lehet csak a fizetéssel motiválni a dolgozókat. Az anyagi biztonságon kívül számít, hogy a munkatárs…

A Szerethető Munkahelyek Díj célja az is, hogy segítsünk a cégeknek feltérképezni, mennyi mindennel segíthetik a kollégáik kötődését a céghez a fizetésen kívül, és ezt bemutathassák a nagyvilágnak is.

A mi cégünk úgysem nyerhet díjat, nincs még egy babzsákfotelünk se!

Dehogynem! Minden esélyetek megvan arra, hogy elnyerjétek a Szerethető Munkahelyek Díjat. Hiszen nem azt díjazzuk, hogy mennyit költöttetek az irodára, hanem azt, mennyire fontos nektek, hogy a kollégák jól érezzék magukat. A szavazás során minden cégre ugyanannyi ember szavaz majd egy algoritmus segítségével, viszont az adott pontokról a közönség dönt.

Hogyan versenyezhet egy 5 fős mikrovállalkozás egy 250 fős nagyobb vállalattal?

Van, aki a néhány fős mikrovállalatnál érzi jól magát és van, aki nagyobb csapatban. Ha egy cég hitelesen mutatja be, miért jó náluk dolgozni, akkor pont azokat tudja megszólítani, akiknek leendő kollégaként ugyanazok a dolgok fontosak. A versennyel erre adunk lehetőséget egy szélesebb közönség előtt. Ráadásul külön kategóriákban kerülnek értékelésre a kkv-k és a nagyvállalatok, így egy kisvállalatnak nem kell egy nagyvállalattal összemérnie magát.

Az egész csak marketing bullshit, amire csak a nagyobb cégeknek van kapacitása!

A közönség dönti el, melyik munkahely mennyire szerethető. Nekik pedig nem az számít, ki milyen szépeket tud mondani magáról. Hanem az, mit tesz a cég azért, hogy a dolgozók szívesen dolgozzanak ott. Van-e olyan missziója a cégnek, ami mögé lelkesen beállhatnak, tudnak-e a munkájukkal nyomot hagyni, van-e fejlődési lehetőségük és idejük a magánéletükre is. Számos olyan szempont feljöhet, ami miatt egy munkavállaló szívesebben van egy adott cégnél, mint bárhol máshol.

A kis vidéki cégeknek esélye sincs a fővárosiakkal szemben!

Vidéki cégek is szép számmal képviseltették magukat a korábbi években a versenyen! Sőt, a Szerethető Munkahelyek Díj már a határt is átlépte és így a romániai cégek is be tudnak mutatkozni. Nem akar és nem is tud mindenki Budapesten élni, ahogy nem akar mindenki multinacionális nagyvállalatnál sem dolgozni. A szerethetőség nem lokáció és méret kérdése! A Szerethető Munkahelyek Díj lehetőséget ad arra, hogy a ti cégetek is a nagyközönség figyelmének fókuszába kerülhessen.

Mi a verseny menete?

1. Nevezés: A nevezés a DreamJobs oldalán a cégprofil kitöltésével és publikálásával automatikusan történik. A határidő 2023. szeptember 28. (a nevezés vissza is vonható eddig a napig).

2. Szavazás: 2023. szeptember 28 és 2023. október 31 között a nagyközönség pontozza a nevezett cégprofilokat.
A szavazók arra adnak pontot, hogy mennyire tudtátok átadni…
- miért jó nálatok dolgozni,
- és mennyire vagytok szerethetőek a saját szubjektív véleményük alapján.
Fontos tudnotok, hogy a közönségszavazást nem a legnagyobb, vagy legtöbb Facebook rajongóval rendelkező cég fogja nyerni. A szavazás igazságosságát és az egyenlő esélyeket egy algoritmus segíti. Ez biztosítja, hogy minden céget ugyanannyi ember értékel, így darabszámra ugyanannyi szavazat érkezik minden cégprofilra. A különbség a kapott pontokban van így a végeredmény is ezek átlagából keletkezik.

3. Eredményhirdetés:2023. november 23-én kihirdetjük a Szerethető Munkahely Díj nyerteseit 3 kategóriában.

4. Díjátadó, konferencia: 2023-ben a díjakat egy online, de élő közvetítésű esemény keretében adjuk át. A díjazott cégek közül 12 cégnek a szakmai zsűri HR és Employer Branding Szakmai különdíjakat is ad majd. A Díjátadóval egyben tartjuk meg a Szerethető Munkahelyek Konferenciát is. A konferencián izgalmas előadásokkal és előadókkal, és inspiráló workshopokkal várjuk majd az érdeklődőket.

Mit érdemes tudni a DreamJobsról?

A DreamJobs koncepcióját Petya és Maja (aka Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária), a Baconsult angyalbefeketetői álmodták meg. Petya, az NNG korábbi vezérigazgatójaként, (mostanában befektető Cápaként) is megtapasztalta az employer branding stratégiai fontosságát, és elhatározta, hogy a startupok és kkv-k számára is elérhetővé teszi azt. Innen indult az álommunkahely ötlete, és ehhez gyűjtött munkatársakat. A céget Maja vezeti, Pataki Géza CEO hathatós támogatásával.

És persze ott a DreamJobs mögött álló csapat is! Az egészet működtető, mintegy 30 fős csapatban a sales, marketing, fejlesztés és sok más terület szakértője dolgozik együtt.

Ami erősen összekapcsol bennünket, hogy hiszünk a Szerethető Munkahelyek kezdeményezésben! Ahogy abban is, hogy érdemes megmutatni, milyen sok remek cégnél lehet és érdemes dolgozni, és azt, hogy minden munkahely lehet álommunkahely!