Kik nevezhetnek a Szerethető Munkahelyek díjért?

A versenyen minden mikro-, kis-, közép- és nagyvállalat nevezhet iparágtól, cégmérettől és lokációtól függetlenül (idén már erdélyi cégek is indulhatnak). 150 KKV, 35 nagyvállalat és 10 erdélyi munkahely kapja meg a 2022-as díjat. A DreamJo.bs hitvallása az, hogy minden munkahely valakinek az álommunkahelye, és a portálunkon teret adunk arra, hogy ezt a cégek meg is mutathassák. Minden cég másért és másért szerethető, akár sikeres időszakban van, vagy nehézségekkel küzd, de összetart. Így minden cégnek esélye van arra, hogy elnyerje a díjat.

Ingyenes a nevezés?

Igen, teljesen ingyenes. Nincs rejtett költség: a DreamJo.bs-nál azt szeretnénk, ha minél többen megismernék, milyen jó munkahelyek vannak 2022-ban, és ezeket a munkahelyeket miért szeretik az ott dolgozók, milyen az élet náluk a terméken és a szolgáltatáson túl.

De miért éri ez meg nektek?

Szeretnénk, ha minél több cég kezdene el gondolkodni azon, miért is jó nála dolgozni, tudatosítaná azt és végül büszkén meg is mutatná a DreamJo.bs-on. Egy kompakt formában hatékonyan tud betekintést adni minden cég a színfalak mögé. Fontos ez a munkavállalóknak, valamint a HR-esek is átfogó képet kaphatnak ezáltal a piacról. A kezdeményezéshez több támogató partnerre leltünk, így tud ingyenes maradni továbbra is a verseny.

És miért éri ez meg nekem?

A bemutatkozó employer branding oldal készítése is lehet egy csapatépítő folyamat, aminek eredménye a csapatod büszkeségfala. A Szerethető Munkahelyek kampány alatt minden nevező cég listázódik a verseny alatt, publicitást kap. Így mindenképp többen láthatják, hogy milyen is nálatok dolgozni. Ez hatalmas lökést adhat akkor, ha új embert akarsz felvenni, vagy ahhoz is, hogy a terméked/szolgáltatásod minél többen ismerjék - akár a vásárlóid, akár az üzleti partnereid közül. A díjazott Szerethető Munkahelyek megkapják a badge-et az oldalukra és más kommunikációban is használhatják ezt az elismerést. A TOP 195 cég közül a szakmai zsűri különdíjakat oszt ki több kategóriában, amivel nem csak egy elismerést kaphatsz, hanem ez akár egy hosszabb távú szakmai kapcsolatot is eredményezhet.

Az a legjobb munkahely, ahol a legtöbb a fizetés, nincs értelme a versenynek.

Kutatások alapján hosszú távon nem lehet csak a fizetéssel motiválni a dolgozókat. Az anyagi biztonságon kívül számít, hogy a munkatárs:

A versennyel az a célunk, hogy segítsünk a cégeknek feltérképezni, hogy mennyi mindennel segíthetik a kollégáik kötődését a fizetésen kívül, és ezt meg is mutathassák a nagyvilágnak.

Az én cégem úgysem nyerhet díjat, nincs babzsákfotelünk se!

HMinden esélyetek megvan arra, hogy elnyerjétek a Szerethető Munkahelyek Díjat. Nem azt akarjuk díjazni, hogy mennyit költöttetek az irodára, hanem azt, hogy mennyire fontos számotokra, hogy a kollégák jól érezzék magukat. A szavazás során minden cégre ugyan annyian szavaznak egy algoritmus alapján, viszont az adott pontszámokról a közönség dönt.

De hogyan versenyezhet egy 5 fős mikrovállalkozás egy 250 fős nagyobb vállalattal?

Van, aki a néhány fős mikrovállalatnál érzi jól magát és van akinek a nagyobb csapat a fontos. Abban hiszünk, ha egy cég jól meg tudja mutatni, hogy miért jó nála dolgozni, akkor pontosan azokat a leendő kollégáit tudja megszólítani, akiknek ugyanazok a dolgok fontosak. A versennyel arra adunk lehetőséget, hogy ezt a nagyközönségnek is meg tudjátok mutatni. KKV és nagyvállalat külön kategóriákban kerül értékelésre, így nem kell egy kisvállalatnak egy nagyvállalattal összermérnie magát.

Az egész csak marketing-bullshit, amire csak a nagyobb cégeknek van kapacitása.

A közönségzsűri dönti el, hogy melyik munkahely mennyire szerethető, ahogy az életben is az emberek véleménye alapján lesz egy-egy szervezet kiemelkedő. Számukra nem az számít, hogy ki milyen szépen tudja reklámozni magát, hanem az, hogy konkrétan mit tesz a cég azért, hogy a dolgozók szívesen dolgozzanak ott. Miért álljanak be lelkesen egy-egy misszió mögé, vagy mi az ami miatt szívesebben vannak az adott cégnél inkább, mint bárhol máshol.

Én vidéki kis cég vagyok, nincs esélyem a fővárosiakkal szemben.

Vidéki cégek is szép számmal képviseltették magukat a korábbi években a versenyen és idén már az erdélyi cégek is be tudnak mutatkozni. Nem akar mindenki Budapesten élni és nem akar mindenki multinacionális nagyvállaltnál dolgozni. A szerethetőség minden lokációban működik. A Szerethető Munkahelyek versennyel most itt a lehetőség, hogy felkerülj a jó munkahelyek térképére.

Mi a verseny menete?

1. Nevezés: A nevezés a Dreamjo.bs oldalána cégprofil kitöltésével és publikálásával automatikusan történik, melynek határideje: 2022. szeptember 30. (ezen határidőig a nevezés visszavonható).

2. Szavazás:2022. október 1 - október 31. között a nagyközönség pontozza a cégprofilokat.
A nagyközönség arra ad pontot, mennyire tudtátok átadni, miért jó nálatok dolgozni, mennyire vagytok szerethetőek a saját szubjektív véleményük alapján.
Fontos tudni, hogy a közönségszavazást nem feltétlenül a legnagyobb, vagy legtöbb Facebook rajongóval rendelkező cég fogja nyerni. A szavazás igazságos. Egy algoritmus segítségével minden céget ugyanannyi ember értékel, így ugyanannyi szavazat érkezik minden cégprofilra. A végeredmény a kapott pontok átlagából keletkezik.

3. Eredményhirdetés: 2022. november 3-án kihirdetjük a TOP 195 Szerethető Munkahelyet 3 kategóriában.

4. Díjátadó, konferencia, záróvacsora: idén a díjakat digitálisan adjuk át és a versenyt egy online konferenciával zárjuk. A TOP 195 cég közül a szakmai zsűri HR és Employer Branding Szakmai különdíjakat ítél oda, melyeket személyesen ad át a díjazottaknak egy záróvacsorán.

Kik vagytok Ti?

A DreamJo.bs koncepcióját Petya és Maja (aka Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária), a Baconsult angyalbefeketetői álmodták meg. Petya, az NNG korábbi vezérigazgatójaként, (mostanában befektető Cápaként) is megtapasztalta az employer branding stratégiai fontosságát, és elhatározta, hogy a startupok és kkv-k számára is elérhetővé teszi azt. Innen indult az álommunkahely ötlete, és ehhez gyűjtött munkatársakat. A céget ma már Maja vezeti.

És persze ott a csapat maga, aki működteti az egészet, sales csapattal , marketinggel, fejlesztőkkel és sok más terület szakértőjével.
Ami összekapcsol bennünket az az, hogy mindannyian hiszünk a Szerethető Munkahelyek kezdeményezésben, és abban, hogy érdemes bemutatni , milyen sok jó helyen lehet és érdemes dolgozni, valamint, hogy minden munkahely lehet álommunkahely.