Mik a Szerethető Munkahelyek, kik indulhatnak a címért?

A versenyen minden kis- és középvállalat, továbbá a nagyvállalatok is nevezhetnek külön kategóriában. Idén először külföldi cégek is indulhatnak a Szerethető Munkahelyek Díjért.

Ingyenes a nevezés?

Igen, teljesen. Nincs rejtett költség: a DreamJo.bs-nál azt szeretnénk, ha minél többen megismernék, milyen jó munkahelyek vannak az országban, és az egyetemről frissen kikerülők számára sem csak a multik, vagy a külföldi munkavállalás lennének az opciók.

De miért éri ez meg nektek?

A DreamJo.bs hitvallása az, hogy minden munkahely valakinek az álommunkahelye, és a portálunkon teret adunk arra, hogy ezt a cégek bemutathassák. Szeretnénk, ha minél több cég elkezdene gondolkodni azon, miért is jó nála dolgozni, és ezt aztán a DreamJo.bs-on is megjelenítené. Szóval szeretnénk, ha a szerethető munkahelyek neve mellett a mi hírünk is terjedne - ezért.

És miért éri ez meg nekem?

Ha a közönség és a szakmai zsűri szavazatai alapján Szerethető Munkahely vagy, az azt jelenti, többen fognak a cégedről hallani: ez hatalmas lökést adhat akkor, ha új embert akarsz felvenni, vagy ahhoz is, hogy a terméked/szolgáltatásod minél többen ismerjék - akár a vásárlóid, akár az üzleti partnereid közül.

Mi gondoskodunk arról, hogy a lehető legtöbb ember lássa a nevezéseteket, és, ha jó a tartalom, minél többen írjanak is róla.

Az a legjobb munkahely, ahol a legtöbb a fizetés, nincs értelme a versenynek.

Kutatások alapján hosszú távon nem lehet csak a fizetéssel motiválni a dolgozókat. Az anyagi biztonságon kívül számít, hogy a munkatárs:

A versennyel az a célunk, hogy segítsünk a cégeknek feltérképezni, hogy mennyi mindennel segíthetik a kollégáik kötődését a fizetésen kívül, és ezt meg is mutathassák a nagyvilágnak.

Az én cégem úgysem nyerhet díjat, nincs babzsákfotelünk se!

Ha magyarországi telephellyel rendelkező cég vagytok, minden esélyetek megvan arra, hogy idén elnyerjétek a Szerethető Munkahelyek Díjat. Nem azt akarjuk díjazni, hogy mennyit költöttetek az irodára, hanem azt, hogy mennyire fontos számotokra, hogy a kollégák jól érezzék magukat. Továbbá minden cég a saját kategóriában nevezhet, ott is kerül elbírálásra, illetve a szavazás során a közönségzsűri random 5 céget pontozhat, amelyről a szavazási algoritmus gondoskodik.

De hogyan versenyezhet egy 5 fős mikrovállalkozás egy 250 fős nagyobb vállalattal?

Minden cég valakinek az álommunkahelye: van, aki a néhány fős mikrovállalatnál érzi jól magát, és van akinek a nagyobb csapat a fontos. Abban hiszünk, hogy ha egy cég jól meg tudja mutatni, hogy miért jó nála dolgozni, akkor pontosan azokat a leendő kollégáit tudja megszólítani, akiknek ugyanazok a dolgok fontosak. A versennyel arra adunk lehetőséget, hogy ezt a nagyközönségnek is meg tudjátok mutatni.

Az egész csak marketing-bullshit, amire csak a nagyobb cégeknek van kapacitása.

A szakmai és a közönség zsűri dönti el, hogy melyik munkahely mennyire szerethető. Számukra nem az számít, hogy ki milyen szépen tudja reklámozni magát, hanem az, hogy konkrétan mit tesz a cég azért, hogy a dolgozók szívesen járjanak be. Tavaly a legtöbb Szerethető Munkahely Díjat 250 főnél kisebb vállalkozások nyerték el.

Én vidéki kis cég vagyok, nincs esélyem a fővárosiakkal szemben.

A vidéki cégek is szép számmal képviseltették magukat a tavalyi versenyen. Nem akar mindenki Budapesten élni és nem akar mindenki multinacionális nagyvállaltnál dolgozni. A Szerethető Munkahelyek versennyel most itt a lehetőség, hogy felkerülj a jó munkahelyek térképére - tavaly 45 városból jelentkeztek és neveztek a cégek.

Mi a verseny menete?

1. Nevezés: A Dreamjo.bs oldalán - a munkáltatói cégprofil kitöltésével - indul a nevezés, melynek határideje: 2019. május 1 - szeptember 30-ig.

2. Szavazás: 2019. október 1 - október 31. között a nagyközönség pontozza a profilokat.
A nagyközönség arra ad pontot, mennyire tudtátok átadni, miért jó nálatok dolgozni, mitől vagytok szerethetőek.
Fontos tudni, hogy a közönségszavazást nem feltétlenül a legnagyobb, vagy legtöbb Facebook rajongóval rendelkező cég fogja nyerni: minden zsűritag minimum 5, az algoritmus által random felajánlott céges profilt fog pontozni, hogy a 5 fős mikrovállalat is ugyanannyi eséllyel indulhasson, mint a 250 fős, vagy annál nagyobb vállalat.

3. Eredményhirdetés: 2019. november 4-én kihirdetjük a TOP 125 Szerethető Munkahelyet, a legtöbb pontot kapott cégeket.

4. Díjátadó: a TOP 125 szerethető munkahelyet meghívjuk egy partyra, ahol átadjuk a Szerethető Munkahelyek Díjakat.
És ez még nem minden! Ez arra is kiváló lehetőség lesz, hogy egymással megismerkedjetek, tapasztalatot cseréljetek, networköljetek, és jókat egyetek, igyatok.

Kik vagytok Ti?

A DreamJo.bs koncepcióját Petya és Maja (aka Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária), a Baconsult angyalbefeketetői álmodták meg. Petya, az NNG korábbi vezérigazgatójaként is megtapasztalta a munkáltatói márka stratégiai fontosságát, és elhatározta, hogy a startupok és kkv-k számára is elérhetővé teszi azt. Innen indult az álommunkahely ötlete, és ehhez gyűjtött munkatársakat. A céget ma már Maja vezeti.

És persze ott a csapat, maga, benne dizájnerrel, video stábbal, HR-rel, talent managerrel, sales-szel, marketinggel, fejlesztőkkel, Majával és sok más terület szakértőjével.
Ami összekapcsol minket az az, hogy mindannyian az álommunkahelyünkön dolgozunk, és az a célunk, hogy mindenki más is megtalálhassa a maga álommunkahelyét.