Gyakran Ismételt Kérdések

Válaszok bokrétába szedve

Ha olyan kérdésed van, amire itt sem találod meg a választ,
keresd Annát az anna@dreamjo.bs címen.

Mik a Szerethető Munkahelyek, kik indulhatnak a címért?

A versenyen minden magyarországi, 250 főnél kisebb vállalkozás indulhat. A DreamJo.bs állásportálnál hiszünk abban, hogy minden munkahely valakinek az álommunkahelye - lehet az bármekkora, bármelyik iparágban, vagy bárhol az országban. A pontozás nem az anyagiakat veszi figyelembe, hanem azt, hogy mit tesz meg az adott cég a munkavállalóiért - így mindenki azonos eséllyel indul.

Ingyenes a nevezés?

Igen, teljesen. Nincs rejtett költség: a DreamJo.bs-nál azt szeretnénk, ha minél többen megismernék, milyen jó munkahelyek vannak az országban, és az egyetemről frissen kikerülők számára sem csak a multik, vagy a külföldi munkavállalás lennének az opciók.

De miért éri ez meg nektek?

A DreamJo.bs hitvallása az, hogy minden munkahely valakinek az álommunkahelye, és a portálunkon teret adunk arra, hogy ezt a cégek bemutathassák. Szeretnénk, ha minél több cég elkezdene gondolkodni azon, miért is jó nála dolgozni, és ezt aztán a DreamJo.bs-on is megjelenítené. Szóval szeretnénk, ha a szerethető KKV-k neve mellett a mi hírünk is terjedne - ezért.

És miért éri ez meg nekem?

Ha a közönség és a szakmai zsűri szavazatai alapján Szerethető Munkahely vagy, az azt jelenti, többen fognak a cégedről hallani: ez hatalmas lökést adhat akkor, ha új embert akarsz felvenni, vagy ahhoz is, hogy a terméked/szolgáltatásod minél többen ismerjék - akár a vásárlóid, akár az üzleti partnereid közül.

Mi gondoskodunk arról, hogy a lehető legtöbb ember lássa a nevezéseteket, és, ha jó a tartalom, minél többen írjanak is róla.

Sőt, a szerethető cégek között kisorsolunk egy 500.000 forint értékű csapatépítőt, és három, egyenként 300.000 forint értékű DreamJo.bs toborzási csomagot.

Az a legjobb munkahely, ahol a legtöbb a fizetés, nincs értelme a versenynek.

Kutatások alapján hosszú távon nem lehet csak a fizetéssel motiválni a dolgozókat. Az anyagi biztonságon kívül számít, hogy a munkatárs:

  • tud-e pozitív hatást gyakorolni az adott cég működésére
  • részt tud-e venni valamilyen szociális vagy környezeti probléma megoldásában
  • kikkel dolgozik együtt
  • az adott iparágban a legjobb cégnél dolgozhat-e
  • a munkája a hivatása-e is egyben, van-e lehetősége szaktekintéllyé és vezetővé válni
  • milyen a munka/magánélet viszonya.

A versennyel az a célunk, hogy segítsünk a cégeknek feltérképezni, hogy mennyi mindennel segíthetik a kollégáik kötődését a fizetésen kívül, és ezt meg is mutathassák a nagyvilágnak.

Az én cégem úgysem nyerhet díjat, nincs babzsákfotelünk se!

Ha 250 fő alatti, magyarországi telephellyel rendelkező cég vagytok, minden esélyetek meg van arra, hogy elnyerjétek a Szerethető Munkahely Díjat. Nem azt akarjuk díjazni, hogy mennyit költöttetek az irodára, hanem azt, hogy mennyire fontos számotokra, hogy a kollégák jól érezzék magukat.

De hogyan versenyezhet egy 5 fős mikrovállalkozás egy 250 fős középvállalattal?

Minden cég valakinek az álommunkahelye: van aki a néhány fős mikrovállalatnál érzi jól magát, és van akinek a nagyobb csapat a fontos. Abban hiszünk, hogy ha egy cég jól meg tudja mutatni, hogy miért jó nála dolgozni, akkor pontosan azokat a leendő kollégáit tudja megszólítani, akiknek ugyanazok a dolgok fontosak. A versennyel arra adunk lehetőséget, hogy ezt a nagyközönségnek is meg tudjátok mutatni.

Az egész csak marketing-bullshit, amire csak a nagyobb cégeknek van kapacitása.

A szakmai és a közönség zsűri dönti el, hogy melyik munkahely mennyire szerethető. Számukra nem az számít, hogy ki milyen szépen tudja reklámozni magát, hanem az, hogy konkrétan mit tesz a cég azért, hogy a dolgozók szívesen járjanak be.

Én vidéki kis cég vagyok, nincs esélyem a fővárosiakkal szemben.

Minden cég valakinek az álommunkahelye: nem akar mindenki Budapesten élni és nem akar mindenki multinacionális nagyvállaltnál dolgozni. A Szerethető Munkahelyek versennyel most itt a lehetőség, hogy felkerülj a jó munkahelyek térképére - bárhol is vagy az országban, és bármekkora is a céged.

Egy multi magyarországi leányvállalata vagyunk. Pályázhatunk?

Ha a Magyarországon bejegyzett cégetekben kevesebb, mint 250 fő dolgozik, igen!

Mi a verseny menete?

1. Nevezés: a céges profil feltöltésével - ezt november 3-ig tehetitek meg.

2. Zsűrizés: október 25 - november 9. között a nagyközönség és szakmai zsűri is pontozza a profilokat.
A nagyközönség arra ad pontot, mennyire tudtátok átadni, miért jó nálatok dolgozni - a szakmai zsűri pedig ugyanerre, csak munkáltatói márkáépítésnek fogja hívni.
Fontos tudni, hogy a közönségszavazást nem feltétlenül a legnagyobb, vagy legtöbb Facebook rajongóval rendelkező cég fogja nyerni: minden zsűritag 10, random
kiválasztott céges profilt fog pontozni, hogy a 3 fős mikrovállalat is ugyanannyi eséllyel indulhasson, mint a 250 fős középvállalkozás.

3. Eredményhirdetés: november 10-én kihirdetjük a Szerethető Munkahely Díj nyerteseit, a 100 legtöbb pontot kapott céget.

4. Gálavacsora: november 24-én a TOP 100 szerethető munkahelyet meghívjuk egy nagyszabású gálavacsorára, ahol átadjuk a Szerethető Munkahely Díjakat, és kisorsoljuk a 3 DreamJo.bs toborzási csomagot, valamint az 500 000 Ft értékű csapatépítés nyertesét.
És ez még nem minden! Ez arra is kiváló lehetőség lesz, hogy egymással megismerkedjetek, tapasztalatot cseréljetek, networköljetek, és jókat egyetek, igyatok.

Kik vagytok Ti?

A DreamJo.bs koncepcióját Petya és Maja (aka Balogh Péter és Balogh-Mázi Mária), a Baconsult angyalbefeketetői álmodták meg. Petya, az NNG korábbi vezérigazgatójaként is megtapasztalta a munkáltatói márka stratégiai fontosságát, és elhatározta, hogy a startupok és kkv-k számára is elérhetővé teszi azt. Innen indult az álommunkahely ötlete, és ehhez gyűjtött munkatársakat.

Anna feladata, hogy megvalósítsa az álmot a gyakorlatban is, ezért kitalál, koordinál, targetál és főként összefog. Neki segít András, aki valószínűleg a világ legtehetségesebb fejlesztője és Andrea, aki mindent megtesz azért, hogy minél több Szerethető Munkahely kapjon lehetőséget a bemutatkozásra.

És persze ott a csapat, maga, benne dizájnerrel, video stábbal, HR-rel, sales-szel, marketinggel, UI-jal és sok más terület szakértőjével.
Ami összekapcsol minket az az, hogy mindannyian az álommunkahelyünkön dolgozunk, és az a célunk, hogy mindenki más is megtalálhassa a maga álommunkahelyét.

Szerethető állást is kínálsz?
Hirdess a DreamJo.bs-on!